Jak si vedou novinky ve světě?

Jak si vedou novinky ve světě?
2012-09-30T14:03:15+02:00
• 13. 7. 2010
4

Mobilní výrobci od nich hodně očekávají a vsázejí vše na jejich úspěch. Podívejme se, jak si vedou mobilní novinky v oblasti prodeje.

iPhone 4 – bořitel rekordů, 1 mil za den

Jednoznačným králem v počtu prodaných novinek je iPhone 4. Již za první dny měl 1 milion vlastníků a vyprodaný byl za pár hodin. Spousta lidí ovšem nevěděla o jeho problémech ze signálem a neodolala být vlastníkem tohoto telefonu. Dnes z toho vznikají hromadné žaloby na firmu Appel. Podle posledních novinek jeden z nejčtenějších amerických časopisů Consumer Reports varuje před koupí tohoto telefonu a jeho koupi nedoporučuje. I tak počet prodaných telefonů roste ze dne na den a blíží se k hranici 2 milionů.

Samsung Wave a Galaxy S – zájem neustále stoupá

Jihokorejský Samsung, jakožto největší konkurent finské Nokie v Evropě, také oznámil, jak se vede jejich nováčkům. První mobilní telefon s operačním systémem Bada měl také obrovský úspěch. Samsung hlásí 1 milion prodaných Wave zařízení. Špatně si nevede ani Samsung Galaxy S, který vlastní 300 000 uživatelů. 2/3 z tohoto čísla byli prodány právě v Jížní Koreji. Samsung očekává podobný úspěch i u Galaxy S Pro, který je navíc vybaven o klávesnici.

HTC EVO 4G – 300 000 prodaných telefonů

Nesmíme vynechat ani jeden z nejpůsobivějších Android telefonů na trhu. Sprint od svého startu zaznamenal 300.000 prodaných HTC EVO 4G. Číslo to rozhodně malé není, ale šéf Dan Hesse věřil v daleko větší úspěch. Podle mě si za to výrobce může sám, protože podle nejnovějších zpráv nestíhá dostatečně rychle uspokojovat poptávku a tím přichází i o nové zákazníky. Vinou je podle všeho Samsung, který nestíhá vyrábět pro HTC EVO 4G dotykový displej. Výroba tohoto zařízení bude muset být nejspíše zastavena.

Motorola Droid X – překoná úspěch iPhone?

Motorola vsadila vše na nový Droid X. Jeho prodej oficiálně začne již za 2 dny, ale již nyní je o něj neskutečný zájem. I když se nejspíše nevyrovná rekordu nového iPhone 4, tak již nyní má několik set tisíc předobjednávek. Výrobce také od něj hodně očekávají a předem upozorňují na nedostatečné zásoby. Na čísla z úspěchu prodaných kusů si musíme počkat minimálně 2 dny.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Samsung je dodavatelem displejových panelů pro HTC , pokud chceš vidět originální zprávu o výrobě HTC, můžu ti ji zaslat

koalalumpur

14. 7. 2010, 13:50

samsung pre HTC Evo dispej nedodáva, Evo má klasický TFT LCD

obrázek upravím, díky za radu

článku je tu dost dlouhých a ve srovnání s ostatními blog bloguje neustále a nikoliv, když se pouze o něco hraje :)Pro nás je odměnou titulní strana a velmi slušná návštěvnost.

Malé upozornění: poslední obrázek je Motorola Droid/Milestone, Droid X je daleko větší a nemá HW klávesnici.
Jinak moc pěkný článek, jeden z mála se slušnou informační hodnotou. Jen tak dál! :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat