HTC mění displej – z OLED na Super LCD

HTC mění displej – z OLED na Super LCD
2012-09-30T14:02:55+02:00
• 26. 7. 2010
2

Nedávno jsme Vás informovali o tom, jak si vedou mobilní novinky ve světě. V tomto článku se také poprvé objevila zmínka o problémech HTC s nedostatečnou nabídkou telefonů kvůli omezenému množství dotykových displejů od Samsungu. Samsung oznámil, že sotva stíhá uspokojovat své potřeby a rozšířený výrobních továren by mohlo být až začátkem roku 2011. HTC se tedy rozhodlo místo OLED displejů dát přednost Super LCD displejům od Sony.

Zde je úryvek z tiskové zprávy HTC:

Poptávka po našich telefonech je příliš vysoká (konkrétně po našich telefonech s 3,7 palcovým displejem), a proto nová technologie SLCD nám umožní tuto poptávku rychleji uspokojovat. SLCD displeje poskytují spotřebitelům srovnatelný vizuální zážitek na našich součastných HTC zařízeních s 3,7 palcovým displejem včetně výdrže baterie.

Super LCD technologie je velmi podobná IPS, kterou Apple používá v iPhone 4 a IPAD. Lepší sytost barev, lepší pozorovací úhly, lepší všechno.

Obě technologie jsou rozdílné a každá má své mouchy. Jednou je to životnost, jednou je to nárok na baterii a další odlišnosti. Jsem zvědav, zda to i nějak ovlivní cenu těchto zařízení a zda tato změna neodradí některé zákazníky. Jedno je ale jisté. Jihokorejci investují do nových továren, aby uspokojili i poptávku ostatních a zvládli vyrábět 30 milionů mobilních displejů měsíčně. Jaká technologie se Vám líbí více?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

jojo, suhlas s Martin Strnad… Samsung s nimi vypiekol (a snami tiez)
.
sam som sa napalil…OG-SK predava Desire len s SLCD…tak som ho vratil.
.
(uvaha: preco by zlacnovali ked im to plebs kupi aj s horsim displayom za taku cenu?)

haha..jak se nsazi HTC zakamuflovat, ze je Samsung vypekl a musi zpet k TFT :-( Kdyby byli ferovy meli by HTC Desire zlevnit, protoze ted uz to bude jiny tlf..jina koupe. Zlaty Samsung Galaxy S (sgalaxy.cz)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat