Apple vrací protiúder – kdo z ,, nás“ nemá problémy se signálem?

Apple vrací protiúder – kdo z ,, nás“ nemá problémy se signálem?
2012-09-30T13:59:33+02:00
• 21. 7. 2010
2

O tom, že Apple měl či dokonce ještě má problémy s novým iPhonem určitě všichni víte. Při výrobě iPhone 4 totiž podcenil výrobu mobilní antény a špatné držení tohoto telefonu způsobovala ztrátu signálu. Apple tedy zareagoval tím, že zákazníkům zdarma rozdal speciální pouzdra, která tento nedostatek zmenšují. Nebyl by to Apple, kdyby to zůstalo pouze u tohoto. Spousta odborných firem totiž nedoporučovala kupovat nový iPhone a rychlost jeho prodeje začala klesat. Apple tedy vrací protiúder a na svých internetových stránkách napadl ostatní mobilní výrobce. Pustil se do BlackBerry, HTC, Samsung a nevynechal ani Nokii. Od každého z těchto výrobců vybral jeden z modelů, podle něhož při špatném držení ztrácejí signál.

BlackBerry Bold 9700

Umístění vnitřní antény na BlackBerry Bold 9700

Plný signál na místě                    Oslabený signál

HTC Droid Eris

Umístění hlavní vnitřní antény na HTC Droid Eris

Plný signál na místě                    Oslabený signál

Samsung Omnia II

Umístění hlavní vnitřní antény na Samsung Omnia II

Plný signál na místě                    Oslabený signál

Útok se nevyhnul ani finské královně Nokii. Podle Applu si dokonce vedla nejhůře a její singál klesl o více jak 5 barů ( čárek)

Nokia N97 mini

Umístění hlavní vnitřní antény na Nokia N97 mini

Plný signál na místě                    Oslabený signál

Hlavním významem tohoto testu od Applu je očistit nový iPhone a ukázat, že i ostatní výrobci mají problémy se signálem. Nicméně zákazníci těchto značek nemuseli podávat hromadné stížnosti a žádný takový skandál se nekonal. Apple by si měl zamést pod vlastním prahem a nesnažit se hledat vinnu u jiných.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

no napsal jsem množné číslo, jelikož jednak varoval CR, ale byly tu i další ( z českého zastoupení dokonce zástupce vedení Apple pro ČR)

Pouzdro na antenu od Apple moc nestála, to ukazuje i rozdíl mezi příjmem z prodeje a rozdílem výdajů za tuto antenu, získ je pořád vysoký. Alespoň, že nějaký krok udělal. No ono mu nic jiného nezbývalo.

SudruhStopa

22. 7. 2010, 21:30

Vsak nebolo co zametat pred vlastnym prahom, ziadne hromadne staznosti sa totiz nekonali a podla cisiel ktore Jobs prezentoval nebol ziaden problem ani v reali. Dokonca mala byt nejaka hromadna zaloba, ale asi to padlo, kedze som o nej uz dlho nepocul, asi pre nedostatok nespokojnych zakaznikov. ;)
Mimochodom potvrdzujem, ze ako na Blackberry bold 9700 tak aj na Curve 8520 sa da strata signalu bezproblemovo dostat na uroven iPhonu 4, tj max 24 dBm (podla anandtech), vacsinou okolo 15/20, neviem od coho zavisi ten pokles. A ak si to Blackberristi nevsimli za tie roky, tak jednoznacne ide o zkonstruovanu kauzu. A ani sa nedivim, po kradezi prototypu si pohnevali zlodejov, ktori zacali veselo pisat kazdodenne clanky o antene. Pritom drzanie je totozne, lava ruka na spodnej casti telefonu.
A mimochodom neboli to mnohe odborne firmy, ale iba Consumer reports. Vacsina ostatnych recenzii (alebo vsetky, ja osobne som na ziadnu podobnu tej na CR nenarazil) novy iPhone prave naopak odporucala.

Taktiez si treba uvedomit, ze to bolo jedine riesenie. Ako som si uz mohol na vlastnej kozi overit, tie problemy sa tykaju mnohych smartphonov, nielen iPhonu. Avsak iba iPhone dostaval az prehnane kriticku pozornost medii. No ako z tejto situacie vykluckovat? Opravit antenu, zatial co cela konkurencia bude veselo zit s touto chybou a zarabat na moj ukor? Tak dali na net videa a podla reakcii vidiet, ze ziaden zo spomenutych vyrobcov nema co dodat ohladom ich pravdivosti. Nie je to moc elegantne riesenie, ale lepsie ako sa necinne pozerat na klesajucu reputaciu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat